IMG 0200

Website Samen blauwgroen 2.0 in de maak 

Samenblauwgroen.nl is sinds de lancering in de coronalockdown uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplek. Waar naast vakmensen nu ook geïnteresseerde bewoners uit de regio op bezoek kunnen komen. Op de vernieuwde website waaraan op dit moment gewerkt wordt, krijgen zij hun eigen ingang. Een terugblik en een sneak preview.

De website samenblauwgroen.nl is op 13 oktober 2020 live gegaan tijdens de online Inspiratiemarkt Klimaatadaptatie . Oorspronkelijk zou dat een live event zijn, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. De organisatoren besloten niet bij de pakken neer te zitten maar uit te wijken naar een online alternatief. Met als bijvangst dat de website die al in de steigers stond, opeens in een stroomversnelling kwam. De inspiratiemarkt was meteen de vuurdoop, die de website goed doorstond. Ruim 400 bezoekers staken die middag hun licht op in 25 virtuele marktkramen, zonder technische haperingen. Een betere aftrap van een online community konden de initiatiefnemers niet bedenken. 

Vuur
En het blééf bruisen: “Inmiddels bestaat het netwerk uit ruim 3.000 mensen van in totaal meer dan 300 organisaties, en vinden er 6 tot 8 bijeenkomsten per jaar plaats – online en live”, vertelt Jan Wijn van HHNK, een van de drijvende krachten achter het platform. Nick Schinkelshoek weet als eigenaar van het bureau dat samenblauwgroen.nl ontwikkelt en beheert hoe bijzonder dat is. “Veel community’s doven snel uit, zoals een haardvuur waar niemand houtblokken op gooit”, zegt hij. “Bij Samen blauwgroen blijft het branden. Het enthousiasme bij Jan en andere betrokkenen om alsmaar blokken op het vuur te gooien in de vorm van content, nieuws of inspiratie uit de regio, draagt daar zeker aan bij. Want daardoor hebben we vaak wel twee keer per week iets actueels te melden. Dat geeft bezoekers dus steeds een reden om terug te komen.”

Iedereen is welkom
In 2021 werd samenblauwgroen.nl uitgebreid met een afgeschermd gedeelte waar professionals documenten kunnen uitwisselen en samen kunnen werken op het gebied van ruimtelijke adaptatie en de waterketen. En nu staat er dus opnieuw een uitbreiding op stapel, dit keer voor bewoners die ook willen bijdragen aan deze belangrijke thema’s. Zo wordt de website echt van en voor iederéén in het Noorderkwartier. “Zo’n bewonersdeel vraagt om een andere inrichting en andersoortige informatie”, zegt Jan. “Bijvoorbeeld over blauw en groen rondom je huis, hoe je je wijk kunt vergroenen, het NK Tegelwippen. Of over buurtbijeenkomsten en subsidies. En bewoners die de verdieping zoeken, kunnen dan doorklikken naar het meer op professionals gerichte deel.”

Gebruiksvriendelijk
Eind 2023 gaat samenblauwgroen.nl 2.0 live, is de planning. In de aanloop maakt Schinkelshoek Communicatie meteen van de gelegenheid gebruik om ook de huidige website te verbeteren. Nick: “Dankzij het enthousiasme van het netwerk staat er steeds meer informatie op samenblauwgroen.nl. Maar is die altijd even makkelijk te vinden? Je kunt het vergelijken met een huis waar je steeds iets aanbouwt: voor je het weet heb je zeventien ingangen. Vandaar dat we nu alle enthousiaste input zo gebruiksvriendelijk structureren, zodat je heel intuïtief binnen drie klikken uitkomt waar je wil zijn. Want het doel is en blijft inspiratie en kennisuitwisseling. Om dat verder te stimuleren, komt er bijvoorbeeld een betere zoekfunctie, en willen we een soort smoelenboek toevoegen. Waar je kunt zien wie waarmee bezig is, en wie je over welk thema kunt benaderen. Zodat mensen in het netwerk elkaar nóg makkelijker weten te vinden.”

PSD 01

Meer artikelen lezen? Klik dan verder door middel van de onderstaande pijltjes.

Samen Blauwgroen

Elkaar informeren en inspireren rondom klimaatadaptatie en de waterketen. Haak jij ook aan?
samenblauwgroen.nl

Aan- of afmelden

Via de onderstaande button is het mogelijk om je aan of af te melden voor het e-magazine.

Over ons

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor ruimtelijke adaptatie en de waterketen. 

Heb jij zelf iinteressante informatie die je met het netwerk wil delen? Neem dan contact op met: info@samenblauwgroen.nl