Groene inruilactie in Hollands Kroon

Als kersvers lid van Stichting Steenbreek hield gemeente Hollands Kroon in december een inruilactie voor inwoners: lever een tuintegel (of twee klinkers) in en krijg er een plantenpakket voor terug. De aanmeldingen stróómden binnen. Wethouder Theo Groot, die hielp de planten uit te delen, kreeg veel positieve reacties. 

De actie vond verdeeld over twee dagen plaats. Op woensdag 15 december was er een coronaproof drive through in Anna Paulowna, en op vrijdag de 17e in Wieringerwerf. “Nog vóór de officiële start kwamen de eerste bewoners al met hun tegels de straat in. Die konden ze kwijt in een container van de Grondstoffenbank Agriport, waar ze gerecycled worden.” 

Blij verrast
In totaal deelde de gemeente 300 pakketten uit met planten die bestand zijn tegen de winter en die straks in het voorjaar een aantrekkende werking hebben op insecten. “Zo draagt deze actie bij aan de biodiversiteit en aan klimaatadaptatie. Want minder tegels en meer groen helpt wateroverlast voorkomen bij extreme buien en biedt verkoeling in hete periodes. Een mooie aanvulling op de WatZr-campagne, waar we als gemeente ook aan meedoen. Het zijn allemaal kleine, maar belangrijke stappen die ook zorgen dat bewoners zich bewuster zijn van wat ze zélf kunnen doen. Daar staan ze zeker voor open. Dat blijkt wel uit het enthousiasme voor deze actie. Ik heb verschillende mensen gesproken die een tegel kwamen inleveren en die waren allemaal bijzonder blij verrast met dit initiatief van de gemeente.”

Scrol tussen de verschillende interviews/artikelen door middel van de onderstaande pijlen. 

Samen Blauwgroen

Elkaar informeren en inspireren rondom klimaatadaptatie en de waterketen. Haak jij ook aan?
samenblauwgroen.nl

Aan- of afmelden

Via de onderstaande button is het mogelijk om je aan of af te melden voor het e-magazine.

Over ons

Samenwerking Klimaatadaptatie Noorderkwartier & Samenwerking Waterketen Noorderkwartier stellen samen als doel: het verbinden van partijen die werken aan opgaven voor ruimtelijke adaptatie en de waterketen. 

Heb jij zelf iinteressante informatie die je met het netwerk wil delen? Neem dan contact op met: info@samenblauwgroen.nl